x
13. May 2025

200g ryža Arborio

200g trstinový cukor

4ks vajcia

150g ľubovolné orechy/mandle

1l mlieko

1KL škorica

citrónová kôra

štipka soli

vanilka

Do hrnca dáme mlieko, vanilkové semienka aj lusk, citrónovú kôru, a privedieme k varu. Pridajte ryžu a varte 15 minút alebo kým sa ryža neuvarí. Stále miešajte ryžu, aby sa neprilepiila. Keď je hotoá vložíme do misky a necháme vychladnúť. V inej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do svetlej peny. Do vaječnej zmesi pridáme ryžu a dobre premiešame, pridáme nasekané mandle, orechy, soľ a škoricu.Bábovkovú formu vymastite maslom a vysypeme strúhankou. Vložíme zmes do formy a pečieme pri teplote cca 180 °C 50 minút (či je hotová vyskúšajte špáradlom). Nechajte vychladnúť. Môžte si aj pripraviť jednochú polevu z vody, cukru a štavy z pomaranča.