Svieži dezert po obede. Ja som ho skúsil robiť aj v bezlaktózovej verzii. Pred podávaním stačí urobiť čerstvý ovocný džem.
Ingrediencie:
250ml smotana na varenie 12%
300ml mlieko
100g kryštálový cukor (môžete dať aj viac ale záleží od ovocia na polevu)
1bal. plátová želatína
čučoriedky
100g kryštálový cukor
Vložte 4 plátky želatíny do vlažnej vody a urobte podľa návodu. Do iného hrnca dajte smotanu a mlieko a privedťe ich k varu. Keď začína vrieť vsypte cukor. Keď sa rozpustí cukor odstavte. Vložte 4 plátky želatíny (možno budete potrebovať aj 5ks) . Misky môžete vymazať neochuteným olejom ale ja som len vypláchol studenou vodou. Nalejte zmes do misiek a nechajte vychladnúť 4 hodiny. Potom vložte na noc do chladničky. Pripravte si jednoduchý sirup. Do malého množstva vody dajte cukor a ovocie. Nechajte rozvariť. Zmes môete aj rozmixovať. Pred podávaním vložte do teplej vody, jemne zatraste prípadne špičkou noža oddeľte Panna Cottu od stien misky. Nad tanierom preklopte a zatrasením vyklopte Panna Cottu z misky.