Suroviny:
3ks biela cibuľa
1ks strúčik cesnak
2ks jarná cibuľka
2PL olivový olej
1čl kurkuma
1čl strúhaný chren
200ml 15% rastlinná smotana
trochu čerstvej bazalky
soľ
na ozdobbenie:
1ks biela cibuľa
Olivový olej
Granátové jablko
Bazalka
1PL med
Do olivového oleja vložíme nakrájanú bielu cibuľu. Po opražení vložíme cesnak a jarnú cibuľku nakrájanú na kúsky. Môžme podliať zeleninovým vývarom. Chvíľu povaríme, prilejeme rastlinnú smotanu, pridáme pár listov bazalky, nastrúhaný chren, osolíme a rozmixujeme tyčovým mixérom. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, skaramelizujeme s medom a ozdobíme si ňou polievku. Nakoniec pridáme granátové jablko.